#Keşfedilecekler
22 Mayıs 2018
Mutfakta İşinize Yarayacak 14 Öneri

Mutfak işleriyle aranız nasıl? Mutfakta zaman geçirmeyi, hem kendiniz hem de sevdikleriniz için sevgi dolu lezzetler hazırlamayı seviyorsanız bu pratik bilgiler ve küçük tüyolar işinize yarayacaktır.

1. Soğan için kullandığınız kesme tahtasını, sebze, meyve ve diğer doğrama işlemleri için kullanmayın. Soğan kokusu diğer yiyeceklere de sinecek kadar güçlüdür.


2. Yumurta haşlarken, yumurtaları kaynayan suyun içine yavaş yavaş bırakın. Soğuk suyun içine yumurta koyup haşlamasını beklemekten daha hızlı olacaktır.
3. Haşlanmış yumurtanın daha kolay soyulması için buzlu suya atın ve sonra tüm yüzeyini bir kaşık ile çatlatıp kabuktan kurtarın.
4. Çilek, vişne ve kiraz ayıklarken pipet kullanın. Çileklerin yeşil çöpe gidecek kısmını, vişne ve kirazın da çekirdeğini, meyve tanelerini pipete geçirerek kolayca çıkarabilirsiniz.
5. Ekmekleri bombeli tarafından değil, düz tarafından kesin. Böylece ekmeğiniz daha az dağılır.
6. Avokado soyarken önce 360 derece bıçakla çevresinden dolanıp ikiye ayırın. Sonra da bir kaşık yardımıyla kabuğundan kurtarın. Elma gibi soymaya kalkarsanız, yumuşak kıvamlı avokado biraz ziyan olur.
7. Hamurişi gıdaları mikrodalga fırında ısıtırken yanına bir bardak su koyarsanız, kurumalarını engellersiniz.


8. Pazar kahvaltısında pankek hazırlarken, pankek karışımını kepçeyle almakla uğraşmayın. Plastik ve mayonez şişesi gibi bir şişeye koyacağınız karışımı tavaya daha kolay koyarsınız. Sıkın ve tamam.
9. Mutfak tezgahınızı temizlediğiniz halde mutfağınızdan hala yemek kokusu alıyorsanız, lavabonuzu iyice temizlemediğiniz ihtimali üzerinde durabiliriz. Lavabonuzu bir temizleyici ya da limonla temizleyebilirsiniz.


10. Yaz sıcaklarında soğuk kahvenize lezzet katmak için kahveli buz küpleri hazırlayın. Önce filtre kahve hazırlayın. Ardından filtre kahveyi buz kalıbına koyun ve dondurun. Ve artık kahvelerinizi buzla değil, kahve küpleri ile soğutabilirsiniz. Böylece kahve tadından ödün vermeden serinleyebilirsiniz.
11. Mutfağınızda daima birkaç saksı fesleğen bulundurun. Pesto sos için daima taze fesleğene sahip olmak kötü bir fikir değil.
12. Mutfak dolaplarınızdan daha fazla faydalanmak için, dolapların içlerine askılar ekleyin. Kek kalıpları, çırpıcı ve kapağa asılı ölçü kaşıkları bir arada olsa hiç fena olmaz.
13. Sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi fıstık ezmenizi evde kolayca kendiniz yapın. 250 gram kadar tuzsuz ve kabuksuz yer fıstıkları alın, doğrayıcınızda un kıvamına gelene kadar çekin. Sonra bir tatlı kaşığı bal ekleyin ve öğütmeye devam edin. Sürülebilir kıvama gelince kavanoza alın ve tadını çıkarın. Badem ve fındık için de aynısını yapabilirsiniz.
14. Maydanoz, roka, marul gibi yapraklı sebzelerinizin daha uzun süre taze kalması için önce iyice yıkayın. Ardından kurumalarını bekleyin. Son olarak havlu peçeteye sarın ve dolaba koyun. Böylece daha uzun süre dayanırlar.

Mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak ve sizi hızlandıracak önerilerimiz böyle. Hem siz hem de sevdikleriniz için sevgi dolu, lezzetli sofralar dileriz.

YORUMLAR

Lütfen bir yorum yazınız.

EN ÇOK OKUNANLAR

Başa Dön